palestra fai da te pettorali a terra hrast luznjak u srbiji majke top 3 global problems and issues stay tuned for danger sound error movin tablet canon ir6570 e824 polyol
Wij verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
Om Meesters in Smaak.nl te bezoeken dient u dan ook ouder te zijn dan 18 jaar.

Zo leg je een wijnkelder aan

Een goed voornemen: zo leg je een wijnkelder (of variant daarop) aan

Mr. Vino geeft raad: maak een bijzonder goed voornemen en realiseer je eigen wijnkelder. Of iets wat daarvoor door kan gaan.
Wat is er mooier dan altijd een geschikte wijn onder hand- en drinkbereik te hebben? Dat wat het eten ook te bieden heeft of een avond met vrienden: een passende wijn is only a few steps away.

“Wat is er mooier dan altijd een geschikte wijn onder hand- en drinkbereik te hebben”
Wilco van Beek

Daarvoor hoef je echt niet over een ouderwetse kelder te beschikken. Dat zou wel handig zijn, maar absoluut niet noodzakelijk. Zoek in huis gewoon een ruimte die donker is, trillingsvrij, een beetje vochtig (of plaats een bak met water in de ruimte), een beetje koel en zonder penetrante luchtjes. Bijvoorbeeld een kast onder de trap, een oude (buffet)kast of een dressoir. Probeer grote temperatuurschommelingen bij voorkeur te vermijden. Tip: bewaar flessen met een natuurkurk liggend (dan kan de kurk niet uitdrogen). Flessen met een kunstkurk of schroefdop kunnen staand bewaard worden, maar dat neemt wel meer plaats in. Maar goed, een ruimte is gevonden en dan komt de vraag: hoe stel je nu een wijnvoorraad(je) samen die voor elke gelegenheid uitkomst biedt? Daarvoor heb ik de Raad van Elf samengesteld. En als je per soort zorgt voor 6 flessen heb je een mooie kelder van 66 flessen.

1. SLURP

Iedereen heeft wel een wijn (wit of rood) die als favoriet te boek staat. Een wijn die je zonder nadenken opentrekt bij het eten of ontkurkt als er onverwachts vrienden komen. Meest voorkomende wijn hiervoor is van de druif Merlot. Maar iedereen heeft recht op zijn of haar eigen slurpwijn.

2. BUBBEL

Niet alleen voor Oud en Nieuw, Trouwdag of Hoera Geslaagd. Bubbels passen op zo veel meer momenten. Mag uit de Champagnestreek zijn, maar goede Cava, Sekt, Prosecco of Crémant ontsieren absoluut je wijnkelder niet.

3. KNISPEREND WIT

Voor zowel op je tuinterras, zomers balkon, als bij het voorgerecht: een knisperende droge, frisse witte wijn maakt altijd vrienden. Een Spaanse Rueda, Duitse Riesling of Sauvignon Blanc uit welk land dan ook (want die staat op vele plekken in de wereld aangeplant), is een must in elke wijnkelder. Stock-wijnkelder-mr.-vino0001-638x531

4. RUBENS WIT

Mag het wat voller zijn? Natuurlijk. Zeker bij visgerechten met een romige saus en bij gerechten met kip, kalkoen en ander pluimvee. Gemaakt van de Chardonnay druif valt ie meestal in deze categorie (en zeker als er op hout gelagerd is).

5. FRIS & FRUITIG ROOD

Om de lente te begroeten, lichtere gerechten te vergezellen, beginnende wijndrinkers te pleasen en noem verder maar op. Wijnen gemaakt van de druiven Sangiovese, Merlot en Gamay (Beaujolais) voldoen prima.

6. ROBUUST ROOD

Open haard, diepgaande gesprekken, stevige maaltijden. Wijn om mateloos van te genieten met vrienden of alleen en dan vergezeld van een goed boek. Krachtige wijn met een dieprode kleur. Favoriete druiven daarvoor: Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Primitivo.